قابلیت جدید آنتروپیک جنجالی شد / آموزش ویرایش و پاک‌کردن حافظه هوش مصنوعی کلاود

امکان جدید آنتروپیک به کلاود اجازه می‌دهد جزئیات مکالمات کاربران را ذخیره کند، اما روش‌های کنترل و حذف کامل این داده‌ها اعلام شد.

چت‌بات کلاود می‌تواند مکالمات گذشته را به خاطر بسپارد و بر اساس آن‌ها پاسخ‌های شخصی‌سازی‌شده‌تری ارائه دهد؛ اما اگر اطلاعات ذخیره‌شده نادرست باشد یا نخواهید هوش مصنوعی بعضی جزئیات زندگی شما را به یاد داشته باشد، امکان ویرایش و حذف این اطلاعات وجود دارد.شرکت آنتروپیک از تابستان ۲۰۲۵ قابلیت حافظه را به کلاود اضافه کرده است. این ویژگی به چت‌بات اجازه می‌دهد اطلاعات و ترجیحات کاربران را از گفت‌وگوهای قبلی به خاطر بسپارد تا برای انجام درخواست‌های جدید، نیازی به توضیح دوباره تمام جزئیات نباشد. این قابلیت برای کاربران رایگان و پولی فعال است و پس از به‌روزرسانی‌های اخیر، حافظه کلاود می‌تواند میان گفت‌وگوها و نشست‌های کاری کلاود ورک نیز مشترک باشد.با این حال، حافظه هوش مصنوعی همیشه نباید بدون تغییر باقی بماند. ممکن است ترجیحات شما عوض شده باشد، اطلاعات قبلی دیگر اعتبار نداشته باشند یا بخواهید بخشی از داده‌های ذخیره‌شده حذف شوند. آنتروپیک امکان مدیریت موضوعات حافظه را فراهم کرده است تا کاربران بتوانند مشخص کنند کلاود چه چیزهایی را نگه دارد.

چگونه حافظه کلاود را در نسخه وب ویرایش کنیم؟برای تغییر اطلاعاتی که کلاود درباره شما ذخیره کرده است، وارد وب‌سایت این چت‌بات شوید و مراحل زیر را دنبال کنید:۱. از منوی پروفایل، بخش تنظیمات (Settings) را باز کنید.۲. وارد قسمت حافظه (Memory) شوید.۳. به بخش موضوعات (Topics) بروید تا اطلاعات ذخیره‌شده در موضوعات مختلف را مشاهده کنید.۴. برای تغییر اطلاعات هر موضوع، روی نماد ویرایش بزنید. اگر می‌خواهید اطلاعاتی را حذف کنید، نماد حذف را انتخاب کنید.۵. هنگام ویرایش، از کادر پیام برای توضیح تغییرات موردنظر استفاده کنید. برای مثال، می‌توانید از کلاود بخواهید ترجیحات قبلی شما را اصلاح کند یا اطلاعاتی را که دیگر معتبر نیستند، کنار بگذارد.

مدیریت حافظه کلاود در موبایلدر تلفن همراه نیز امکان ویرایش اطلاعات ذخیره‌شده وجود دارد. ابتدا روی نماد پروفایل بزنید و وارد تنظیمات شوید. سپس در بخش برنامه (App)، گزینه قابلیت‌ها (Capabilities) را انتخاب کنید و پایین بروید تا به قسمت فایل‌های حافظه (Memory files) برسید.با انتخاب هر موضوع، می‌توانید اطلاعات مربوط به آن را بررسی کنید. برای اصلاح اطلاعات، از کادر پیام کمک بگیرید و برای حذف آن‌ها، نماد سطل زباله را لمس کنید.کلاود چه اطلاعات حساسی را ذخیره می‌کند؟یکی از تغییرات مهم در سیستم حافظه کلاود، اضافه‌شدن گزینه «گنجاندن موضوعات حساس در حافظه» است. این گزینه به کاربران اجازه می‌دهد درباره ذخیره اطلاعات حساس، کنترل بیشتری داشته باشند.کلاود به‌طور پیش‌فرض اطلاعات مربوط به موضوعاتی مانند وضعیت سلامت، نژاد، قومیت، باورهای مذهبی، گرایش‌های سیاسی و هویت جنسیتی را در حافظه خود ذخیره نمی‌کند. با فعال‌کردن این گزینه، چت‌بات می‌تواند اطلاعات مربوط به این موضوعات را نیز به خاطر بسپارد. طبق توضیحات آنتروپیک، در نسخه‌های پشتیبانی‌شده، هنگام ایجاد حافظه‌ای مرتبط با موضوعات حساس، به کاربر اطلاع داده می‌شود.البته این قابلیت اطلاعات گذشته را به‌صورت خودکار به حافظه اضافه نمی‌کند. همچنین بعضی اطلاعات، مانند شماره‌های شناسایی دولتی، حتی با فعال‌بودن این گزینه نیز ذخیره نمی‌شوند. در نسخه‌های قدیمی‌تر و اپلیکیشن موبایل هم ممکن است اعلان مربوط به ذخیره اطلاعات حساس نمایش داده نشود.

چگونه حافظه کلاود را متوقف یا پاک کنیم؟اگر نمی‌خواهید کلاود از گفت‌وگوهای شما حافظه جدید بسازد، می‌توانید گزینه «ایجاد حافظه از گفت‌وگوها» (Generate memory from chats) را غیرفعال کنید. پس از آن، دو انتخاب در اختیار شما قرار می‌گیرد: توقف موقت حافظه (Pause memory) یا بازنشانی حافظه (Reset memory).توقف موقت، فرایند ایجاد حافظه را متوقف می‌کند؛ اما بازنشانی، حافظه قبلی را پاک می‌کند. آنتروپیک هشدار می‌دهد که بازنشانی قابل بازگشت نیست. اگر بعداً قابلیت حافظه را دوباره فعال کنید، کلاود از ابتدا شروع می‌کند و به اطلاعات حافظه قبلی دسترسی نخواهد داشت.برای گفت‌وگوهایی که نمی‌خواهید در حافظه ثبت شوند، می‌توانید از حالت ناشناس (Incognito) استفاده کنید. این حالت با انتخاب نماد شبح در گوشه بالای رابط کاربری فعال می‌شود. طبق توضیحات آنتروپیک، گفت‌وگوهای ناشناس ذخیره نمی‌شوند، به حافظه اضافه نمی‌شوند و برای آموزش مدل‌ها نیز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.حافظه پروژه‌ها در کلاود چگونه کار می‌کند؟کلاود اطلاعات مربوط به پروژه‌ها را از حافظه عمومی جدا نگه می‌دارد تا اطلاعات نامرتبط، فضای زمینه موردنیاز برای انجام یک کار را اشغال نکنند. کاربران می‌توانند با افزودن توضیحات، اسناد و اطلاعات گیت‌هاب، زمینه موردنیاز هر پروژه را مشخص کنند. کلاود همچنین در پایان روز خلاصه‌ای از کارهای انجام‌شده تهیه می‌کند که از همان رابط کاربری قابل ویرایش است.

اگر گفت‌وگویی را اشتباهی خارج از پروژه آغاز کرده‌اید، می‌توانید از منوی سه‌نقطه گزینه «افزودن به پروژه» (Add to project) را انتخاب کنید. برای اطلاعاتی که باید در تمام ابزارها و پروژه‌های کلاود در دسترس باشند، نیز می‌توانید از بخش پروفایل در منوی حافظه استفاده کنید.آنتروپیک همچنین ابزاری برای انتقال گفت‌وگوهای چت‌بات‌های دیگر به کلاود ارائه کرده است. با انتخاب گزینه «شروع انتقال» (Start import) در قسمت انتقال حافظه از ارائه‌دهندگان دیگر هوش مصنوعی، می‌توانید فرایند واردکردن اطلاعات را آغاز کنید.